Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Giedrius Varnas

pier.jpg


Originar din Amsterdam, Giedrius Varnas a pus mana prima data pe un aparat foto la varsta de 12 ani, iar mai tarziu, cu ajutorul parintilor si-a construit si prima camera obscura care i-a animat si mai mult interesul pentru fotografie.

In timpul scolii, fiind preocupat mai mult de invatatura, si-a pierdut treptat interesul pentru fotografie si a abandonat-o, pentru ca in studentie sa revina la vechea lui pasiune, de data aceasta fascinat de fotografia in culori. Curand insa, tocmai culoarea avea sa-l dezamageasca.

"Am inceput sa fotografiez foarte mult si foarte variat, insa cu cat declansam mai mult, cu atat eram mai dezamagit. Cu cat incercam sa fiu mai original, cu atat mai banale imi erau fotografiile. Cu cat trecea timpul, cu atat mai mult imi era dor de alb-negru. Asa am hotarat sa revin la monocrom, la imagini simple cu idei clare, la subiecte abstracte lipsite de detalii, dar pline de mister, la tonurile unice, armonizate si bogate ale unei clasice fotografii alb-negru."

"Desigur ca recent am trecut si eu la tehnica digitala, insa nu am abandonat de tot filmul nici acum. Photoshop-ul il utilizez destul de limitat, in limitele ratiunii. Doar ajustez putin nivelele si cadratura. In final, mi se pare o chestiune de bun simt. Fotografia trebuie sa reflecte totusi parte din realitatea care ne inconjoara, indiferent de viziunea si de imaginatia fotografului. Tot ceea ce fotografiez exista cu adevarat undeva si oricine, oricand poate sa vada exact ceea ce am vazut si eu in momentul declansarii.
Dar pentru ca nu fac fotografie de documentare, experimentez mereu si ma joc cu lumina si contrastul din imagine pana cand obtin ceea ce sufletul si mintea mea doreste sa 'vada' ".


Website: www.giedriusvarnas.com

Saptamana viitoare: still life si concept
Saptamana trecuta: portret narativ

Ciprian Truta
19 februarie 2007
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Gelu Lupas - 19 Feb 2007, ora 10:46
Dacă ştiam dinainte, īl puneam ca resursă la articolul despre fotografia de peisaj īn alb negru. Oricum, nu e tārziu nici acum. Mulţumesc.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 15 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 15 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 17 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate