Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - Ethan Levitas

ELevitas_Dakota_4.JPG


Ethan Levitas este un fotograf independent nascut in New York, absolvent al Cornell University si dedicat in prezent studiului identitatii umane prin metode neconventionale.

Inainte ca fotografia sa-i devina pasiune, iar apoi meserie, aceasta a fost pentru Ethan o necesitate. Dupa absolvirea universitatii, timp de un an a locuit in Japonia pentru diversificarea cunostintelor in domeniu. Necunoasterea limbii japoneze si dificultatile de comunicare cu oamenii de acolo si cu cei de acasa l-au facut pe Ethan sa aleaga fotografia ca mijloc unic de transmitere a sentimentelor catre ceilalti. "La inceput nu am stiut deloc limba japoneza. Acasa imi venea greu sa transmit tuturor cu lux de amanunte diversitatea experientelor mele de aici, in special lumina, texturile, culorile si oamenii cu care m-am intalnit, asa ca am avut nevoie de un nou limbaj, iar pentru mine asta reprezinta fotografia: un alt fel de a asculta si vedea ceea ce se intampla in jurul meu si de a transmite si altora aceste lucruri."

Dupa ce a lucrat timp de un an ca asistent alaturi de mai multi fotografi din New York, Ethan s-a intors in 1999 in Japonia pentru a-si pune in practica idea unui proiect indraznet despre noi metode de comunicare inter-umane pe baza unui dialog imaginar intre cel care priveste un portret si persoana fotografiata. In 2002, proiectul s-a conturat cu aparitia unei carti - "Conversations about Identity", care in prezent sta la baza programei scolare pentru cursurile de comunicare in liceele din toata Japonia.

Fotografiile lui Ethan Levitas au fost expuse in foarte multe locuri printre care si la International Center of Photography, Performance Space 122, Tempe Arts Center, Consulatul General al Japoniei, Galeria de Arta a Universitatii Connecticut si la Centrul Fotografic de la Woodstock.

Pe langa bursele obtinute de la NYFA Fellowship, Kittredge Fellowship si de la Japan Foundation Center for Global Partnership, in 2005 a primit si premii la International Photography Award si la PDN Annual Award.

Website: www.elprojects.com

Saptamana viitoare: alb-negru
Saptamana trecuta: preriile din Canada

Ciprian Truta
5 februarie 2007
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 15 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 15 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 17 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate