Portofoliu

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Pagina de Luni - James Lee

img_james_lee.jpg


Lucrand pentru agentia Army Times Publishing, James Lee este un tinar fotojurnalist specializat in prezent pe dezastre naturale si razboi. Lucrarile sale de referinta sunt fotografii de la dezastrul produs de Tsunami-ul din Thailanda si Indonezia, si fotografii din Irak alaturi de trupele Statelor Unite.

In 2002 Lee a renuntat la munca de birou si, profitand de faptul ca a fost absolvent al Universitatii Western Kentucky - clasa de fotojurnalism, a decis sa-si schimbe viata radical.

"Pana in 2002 am avut o viata linistita, am avut succes, am castigat bine si am avut confort, dar am fost teribil de plictisit. Asa ca intr-o buna zi mi-am facut geanta, mi-am luat echipamentul foto si-am plecat la fotografiat."

"De atunci n-am facut altceva decat sa traiesc drama unor oameni loviti de natura sau de razboi, sa sufar alaturi de copii bolnavi si oameni muribunzi, sa innot prin noroiul inundatiilor, sa fac slalom printre minele antipersonal si sa ma feresc de sinucigasii imbracati cu bombe. M-am distrat cu fermierii si m-am bucurat de micile festivaluri locale. Intr-un cuvant, am primit mici "portii de viata". Asta imi place mie sa fotografiez: "portii de viata". De fapt nu sunt nimic altceva decat mici momente din viata cotidiana peste care trecem cu totii mult prea usor."

James Lee apasa pe declansator doar cand se simte foarte apropiat de oameni si foarte implicat in viata lor de zi cu zi. "Mereu caut ceva banal din viata lor, iar asta o simt in ochii lor atunci cand fotografiez. Impartasind ceea ce vad, doresc sa fac dreptate acelor oameni, sa le multumesc ca m-au primit in viata lor si sa le multumesc ca mi-au schimbat-o pe a mea. Asta fotografiez eu..."

Website: www.jamesjlee.com

Saptamana viitoare: astro-fotografie
Saptamana trecuta: fetish photography

Ciprian Truta
20 noiembrie 2006
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 14 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 15 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 15 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 17 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate