Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Sony alpha 700 - prima impresie

Cuprins:
1. Descrierea camerei
2. Caracteristici tehnice esentiale
3. Testarea in laborator Sony Alpha 700
4. Testarea in teren Sony Alpha 700
5. Concluzii

Galerii de fotografii

6. Fotografii ale camerei Sony A-700
7. Fotografii realizate la lansarea Sony A-700
8. Trei romani la Disneyland


In 20 noiembrie a.c., in distinsa atmosfera oferita de sala VIP Movieplex Plaza Romania si in prezenta unui public numeros, a avut loc lansarea oficiala in Romania a noului model de camera foto digitala Sony alpha 700.


In deschiderea evenimentului a luat cuvantul Cristian Moanta, Country Manager Sony Romania. Dupa numai doi ani de la intrarea in categoria producatorilor de aparate foto digitale D-SLR, Sony a lansat al doilea sau model, destinat in principal fotografilor amatori avansati si profesionistilor. Dupa ce a lansat primul model, alpha 100, in iulie 2006, Sony estimeaza ca sectorul de piata al camerelor D-SLR are cel mai mare potential de dezvoltare si vanzari.
Mircea Stoicescu, Business Coordinator, Digital Imaging a ilustrat principalele inovatii implementate in noua camera.
In continuare, Dinu Lazar a expus beneficiile lui Sony alpha 700 pentru fotografi si a raspuns, impreuna cu Francisc Vaida, la intrebarile puse de audienta.


In a doua parte a sesiunii de lansare, Dinu Lazar a condus un workshop dedicat fotografiei de portret in studio, ocazie cu care participantii au putut face fotografii cu 7 corpuri Sony alpha 700 si aproape 20 obiective, toate puse la dispozitie, cu amabilitate, de catre organizatori.


Conceptele care au stat la baza dezvoltarii modelului alpha 700
Corpul camerei este realizat din aliaj de magneziu si e completat de un sasiu din aliaj de aluminiu ranforsat. Garniturile din silicon rezistente la apa protejeaza butoanele si cardurile media impotriva prafului si umezelii.sony_a700_05.jpg


Pentru noul model, Sony a dezvoltat un senzor special Exmor, de 12.24 megapixeli. Desi Nikon D300 utilizeaza un senzor produs de Sony cu aceeasi rezolutie, cele doua nu sunt identice.
Noul senzor are doua caracteristici esentiale pentru calitatea imaginii:
- tehnologii de conversie Column A/D direct pe senzor, pentru a scurta traseele si a reduce bruiajele externe (care s-ar traduce prin aparitia zgomotului)
- reducerea zgomotului de imagine in mai multe etape, prima chiar pe senzor.


Un nou procesor, botezat BIONZ, permite fotografierea in conditii dificile de lumina, cu ISO 6400 (in modul extins), aplica o noua reducere a zgomotului din imagine, asupra fisierelor RAW inainte de compresie sau conversie si permite procesarea rapida a informatiei, ceea ce se reflecta printr-o cadenta de fotografiere in rafala de 5 imagini / secunda.sony_a700_01.jpg


Prelucrarea semnalului de imaginie la Sony a-700
1: obiectiv, 2: semnal capturat, 3: conversie A/D si reducerea zgomotului, 4: reducerea zgomotului din fisierul RAW, 5: procesarea imaginii, 6: compresia imaginii, 7: salvarea fotografiei.Intervalul dinamic a fost imbunatatit prin adaugarea functiei DRO care ajusteaza contrastul si nuantele pentru imagini mai bine expuse in cazul unor scene cu contrast ridicat. Optimizarea poate fi crescuta in cinci pasi, in timp ce noul mod avansat bracketing inregistreaza aceeasi scena cu cinci setari diferite DRO pentru obtinerea rezultatului dorit de fotograf.
Imaginile pot fi salvate suplimentar in modul RAW comprimat si in modul JPEG Extrafine. A fost introdus si formatul de imagine 16:9 pentru modul panoramic si care poate fi vizualizat pe monitoarele sau ecranele TV panoramice HD-ready.


Stabilizatorul optic de imagine Super SteadyShot incorporat in camera este compatibil cu toata gama de obiective cu montura alpha (a-mount) Tehnologia Anti-shake a fost rafinata, permitind acum un plus de 1/2 trepte timpi de expunere, adica de la 2,5 la 4 trepte in plus fata de fotografia fara stabilizare.


Sistem de focalizare automata AF are acum 11 puncte, cu cruce duala in centru. Punctul central poate coopera cu obiective luminoase (f:2,8 sau mai luminoase) si permite stabilirea cu mare precizie a planului de focalizare, inclusiv prin determinarea sensului de deplasare al planului de focalizare actual in raport cu cel dorit de fotograf.sony_a700_04.jpg


Obturatorul a fost perfectionat, prin adaugarea unui motor fara miez, de mare putere, care, in asociere cu un mecanism de dubla blocare a oglinzii, permite fotografia in rafala la o cadenta de 5 imagini / secunda, un timp minim de expunere de 1/8.000 sec si o sincronizare cu blitzul de pana la 1/250 sec. Producatorul garanteaza functionarea obturatorului pentru cel putin 100.000 declansari.sony_a700_06.jpg


Sony alpha 700 poseda pentru vizor o noua pentaprisma cu acoperire interna anti-reflexie si care ofera imagine mare, luminoasa pentru vizualizare confortabila si focalizare manuala exacta. Geamul mat de focalizare, de tip Spherical acute matte poate fi schimbat la centrele de service cu alte tipuri. Imediat dub ocularul camerei se afla un senzor de prezenta, preluat de la Minolta, si care stinge automat ecranul LCD cand fotograful duce aparatul la ochi si, optional, poate efectua prefocalizarea, pentru a spori reactivitatea camerei.


Afisarea se face pe un ecran LCD Xtra Fine de 3 inci (7,6 cm) cu rezolutie ridicata (921 000 de puncte, adica 307.000 puncte / culoare). Ecranul este acoperit anti-reflex si permite un contrast inalt si o buna vizibilitate in aer liber.sony_a700_02.jpg


Meniurile camerei Sony alpha 700 au fost imbunatatite, in scopul navigarii mai rapide si mai simple. Noua interfata, "Quick Navi", asigura o operare rapida cu ajutorul joystick-ului iar parametrii selectati pot fi ajustati in mod direct fara a fi necesar sa se acceseze mai multe sub-meniuri. Pentru mai mult confort, pot fi salvate si accesate rapid trei seturi de 28 de setari ale camerei. Un buton dedicat Custom poate fi programat pentru functii care se utilizeaza in mod frecvent, de exemplu marimea fisierului sau selectarea punctului de focalizare automata.
Noul model ofera 14 stiluri noi de fotografiere, printre care: "Deep", "Autumn", "Vivid" si "Landscape" in scopul modificarii instantanee a unei multitudini de stari. Contrastul, claritatea, setari ISO si alti parametri pot fi personalizati de asemenea.


Salvarea fotografiilor poate fi facuta pe unul dintre cele doua carduri de memorie suportate: Memory Stick sau CompactFlash. Slotul Memory Stick Duo este compatibil Memory Stick Duo si Memory Stick PRO Duo, precum si Memory Stick PRO-HG Duo, care suporta viteze mari de transfer. Slotul CompactFlash este conform cu noul standard de mare viteza 300x UDMA (Ultra Direct Memory Access).


Noul acumulator InfoLITHIUM din seria M permite efectuarea a pana la 650 de fotografii (standard CIPA) la o singura incarcare. Starea de incarcare este afisata in procente. Cu ajutorul manerului VG-C70AM se poate adauga si o a doua baterie. Nivelurile de incarcare ale ambelor baterii (atunci cand sunt instalate amandoua) sunt afisate separat pe ecran.


Modelul a700 are iesire HDMI incorporata pentru conectarea la orice televizor sau display HD-ready. Imaginile sunt optimizate pentru culori si texturi mai subtile, naturale, pe noua generatie de televizoare Full HD BRAVIA care sunt compatibile cu "PhotoTV HD" - modul de vizualizare a fotografiilor Full HD TV recent anuntat de Sony.


Accesorii
Prin utilizarea gripului vertical VG-C70AM, fotograful are acces confortabil la butonul de declansare dar si la toate celelalte butoane de control ale aparatului, care sunt transpuse pe grip.sony_a700_03.jpg


Camera poate fi controlata cu ajutorul unei telecomenzi cu infrarosu.


Aplicatii furnizate
Oferita impreuna cu a700, aplicatia Image Data Lightbox SR simplifica manevrarea bazei de fotografii. Imaginile pot fi parcurse, selectate, marite, comparate si evaluate in timp ce sunt inca in format RAW. Faciliteaza, de asemenea, crearea si mentinerea colectiilor de imagini pentru proiecte speciale, la care se adauga automatizarea imprimarii si a transformarii fisierelor in format JPEG/TIFF.


Image Data Converter SR Ver 2 este o aplicatie usor de utilizat pentru vizualizarea si editarea fisierelor RAW. Un motor perfectionat dubleaza practic vitezele de procesare pentru ajustarea mai rapida a curbelor de tonuri, balans in alb, expunere, saturatie, contrast, nuanta si claritate. Profilurile de ajustare a functiei Custom pot fi salvate si aplicate mai multor imagini. Vizualizarea, imprimarea si manevrarea fisierelor de baza sunt posibile, iar imaginile editate pot fi salvate din nou ca fisiere RAW sau transformate in format JPEG/TIFF.


Pentru activitatea in studio, aplicatia de control de la distanta a camerei prin portul USB(PC/Mac) face posibil ca a700 sa fie comandata de la un calculator conectat. Sunt permise: declansarea, expunerea, focalizarea, modul drive si alte setari. Fisierele de imagine pot fi salvate direct pe hard-ul calculatorului.Pentru comentarii, va rugam sa accesati aceasta pagina - >

 

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 11 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 13 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 14 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 14 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 16 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate