Flash

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Panasonic Lumix GX9

Panasonic a lansat un nou model de camera foto digitala fara oglinda, cu obiective interschimbabile, un model cu dimensiuni compacte si design deosebit. Modelul Lumix GX9 ofera utilizatorilor posibilitatea de a inregistra fotografii vibrante, cu culori apropiate de realitate, la o rezolutie excelenta si o redare perfecta a culorilor. Bazata pe bogata mostenire de la Panasonic in dezvoltarea si producerea de camere foto digitale fara oglinda cu obiective interschimbabile, Lumix GX9 incorporeaza o serie de dotari de top, de mare ajutor pentru fotografii amatori care aspira spre profesionalism in fotografie. Avind un corp compact si utilzind tehnologii high-end, Lumix GX9 este companionul perfect pentru fotografii care doresc sa realizeze, de exemplu, fotografii de strada autentice.


Panasonic_Lumix_GX9_a.JPG


Senzorul Digital Live MOS de 20,3 MPx nu este prevazut cu filtru anti-more, pentru a putea inregistra detalii fine, cu gradatii optime si cu un interval dinamic extins. Tehnologia Colour Control determina culoarea, saturatia si luminozitatea, pentru a inregistra cele mai corecte nuante, in intreg cadrul, de zonele din umbre pana la lumini, cu o atentie desebita in redarea culorii pielii umane si a cerului. Procesoul de imagine Venus Engine realizeaza imagini de inalta precizie dar cu aspect natural. Chiar si cand se fotografiaza in conditii de lumina putina, procedura de reducere a zgomotului din imagine este aplicata in mod repetat, pentru a identifica si diminua zgomotul, dar pastrind detaliile fine.


Panasonic_Lumix_GX9_b.jpg


1. Inregistrarea de momente autentice cu viteza si precizie
Sistemul de autofocalizare cu detectia contrastului pe senzor utilizeaza tehnologia Depth From Defocus (DFD, tehnologie care este aplicabila doar pe obiectivele Panasonic) si analizeza gradul de defocalizare pe doua cadre luate asupra subiectului cu miscarea fina a planului de focalizare si tinind cont de tipul de obiectiv montat pe camera. Camera poate analiza pana la 240 cadre / sec si poate realiza autofocalizarea corecta in circa 0,07 sec (conform CIPA), fotografie in cadenta (AF Single) la 9 cadre / sec si cu autofocalizare continua la o cadenta de 6 cadre / sec, pentru subiectele aflate in miscare rapida.


Sunt disponibile numeroase metode AF, printre care: Face/ Eye Detection AF (autofocalizare pe fata umana sau/sip e ochi) si Pinpoint AF (focalizare de mare precizie), pentru a se adapta la cat mai multe conditii de fotografiere. Sistemul avansat de autofocalizare in lumina putina permite ajustarea planului de focalizare rapid si precis, chiar si fara ajutorul lampii de asistenta a autofocalizarii, datorita marii sensibilitati a punctelor de autofocalizare: -4 I.E. De asemenea, este prezent modul Starlight AF, care permite autofocalizarea cand se fotografiaza stele, noaptea, prin analiza contrastului la nivelul unor zone mai mici de autofocalizare.


Panasonic_Lumix_GX9_d.jpg


Pentru a realiza o incadrare cat mai corecta, vizorul electronic al modelului Lumix GX9 poate fi basculat in sus 80° oferind o vizionare perfecta pentru subiectele situate sub planul ochilor fotografului. Vizorul dispune de un senzor de proximitate care angajeaza autofocalizarea de indata ce aparatul a fost dus la ochi, inainte ca fotograful sa apese pe jumatate declansatorul; astfel fotograful are camera oricand gata de lucru. Cu o rezolutie de 2.760.000 puncte, o acoperire de aproximativ 100% din camp si un aspect de 16:9, noul vizor electronic asigura un grosisment de 1,39x (0,7x echivalent 135).


Pentru a conserva energia din acumulatori, Lumix GX9 dispune de un nou mod Power Saving ce intra in functiune dupa ce ochiul fotografului s-a indepartat de vizor (interval selectabil de utilizator). Selectind timpul de astteptare la 1 sec, cu o singura incarcare se pot efectua circa 900 declansari (conform CIPA). Camera poate fi rapid repusa in functiune prin simpla apasare pe jumatate a declansatorului.


Panasonic_Lumix_GX9_f.jpg


Noul ecran LCD are diagonala de 3 inch si 1.240.000 puncte. Acesta poate fi basculat in sus 80° si in jos 45° pentru a facilita fotografia “de la brau” sau “de deasupra capului”. Modul Live Boost creste luminozitatea imaginii afisate pe ecran, facand-o vizibila chiar si in conditiile in care subiectul este foarte slab iluminat.


2. Stabilizarea imaginii, pentru fotografii clare din mana
Pentru o mai buna stabilizare a imaginii, Lumix GX9 incorporeaza atat stabilizarea senzorului pe 5 axe de miscare, cat si pe cea optica, din obiectiv (pe doua axe de miscare). Combinarea celor doua tehnologii (Dual I.S) permite un castig de pana la 4 trepte de expunere.
Stabilizarea imaginii este activa si cand se filmeaza secvente video, inclusiv la rezolutie 4K. Panasonic ofera numeroase obiective in montura G, compatibile cu tehnologia Dual I.S. (unele obiective ar putea avea nevoie de upgrade de firmware). Obiectivele nestabilizate optic pot fi folosite impreuna cu stabilizarea din corpul camerei.


Panasonic_Lumix_GX9_g.JPG


Pentru a reduce si mai mult tremuraturile camerei la declansare, obturatorul este actionat de un electromagnet in loc de un arc, ceea ce reduce cu aproximativ 90% impulsul produs de prima perdea, comparativ cu modelul GX8. De asemenea, zgomotul produs de obturator este mult diminuat. A fost implementat modul Silent, in care obturatorul mecanic este inactivat si se expune electronic, sunt dezactivate sunetele emise de camera (autofocalizare si alte operatii), iar lampa de asistenta AF si blitzul sunt oprite, pentru a putea fotografia si in cele mai delicate imprejurari.


3. Performante 4 K avansate
Cu un debit ridicat de citire a senzorului si cu o capacitate sporita de prelucrare a imaginilor de catre procesul Venus Engine, Lumix GX9 poate inregistra secvente video cursive la rezolutie 4 K (3.840 x 2.160 pixeli) la 30 / 25 fps (in tari cu frecventa curentului casnic la 50 Hz), respectiv 30 fps (in tari cu frecventa curentului casnic la 60 Hz) sau 24 p in MP4.


Panasonic_Lumix_GX9_h.JPG


Totodata, pot fi luate fotografii 4K Photo la o cadenta de 30 fps si salvate ca imagini cu echivalent 8 MPx. Agerea celui mai bun cadru din sutele de fotografii pe care le inregistreaza camera in acest mod, a fost usurata de modul Auto Marking, prin care se plaseaza automat un marker cand scena se schimba sau in cadru patrunde un subiect. Utilizatorul poate parcurge rapid secventele inregistrate si o poate selecta pe cea mai potrivita dintre ele.


Panasonic_Lumix_GX9_i.JPG


A fost adaugata posibilitatea de a realiza compozitii de fotografii in secventa (stromotion) prin combinarea unui set de imagini cu fundal fix si subiect in diferite etape de miscare. Se obtin astfel imagini spectaculoase, direct in camera, fara a mai fi nevoie de prelucrari ulterioare anevoioase.


Tenologia Post Focus permite selectarea imaginii cu cea mai convenabila focalizare, chiar si dupa ce fotografiile au fost inregistrate. Aceasta tehnologie este utilzata indeosebi cand se fotografiaza macro iar precizia planului de focalizare este esentiala.


Panasonic_Lumix_GX9_j.JPG


Prin tehnologia Focus Stacking se combina mai multe cadre pentru a realiza nivelul de defocalizare in zona dorita, sau, din contra, pentru a obtine imagini clare pe intregul camp de profunzime (panfocus). Tehnologia panfocus este foarte apreciata de pasionatii de fotografie macro.


In modul 4K Lumix GX9 dispune de modul Light Composition. Camera combina mai multe cadre si salveaza cei mai luminosi pixeli si realizeaza imagini dramatice, de exemplu cand se fotografiaza noaptea sau focuri de artificii.


Panasonic_Lumix_GX9_k.JPG


De asemenea, camera inglobeaza tehnologia 4K Cropping prin care se poate realiza panning stabil prin decuparea zonelor de sus si de jos a cadrelor. Astfel, videograful realizeaza sevente line, fara a avea nevoie de slider. Suplimentar, videograful alege cadrul final dintr-o secventa de zooming, cu plasarea subiectului unde se doreste. In timpul filmarii cu zoom, camera decupeaza automat in asa fel incat sa se realizeze incadrarea dorita. Cursa de zoom este lina, deoarece se realizeaza digital si nu prin modificarea zoomului.


Panasonic_Lumix_GX9_l.JPG


Pentru inregistrarea de secvente video 4K, in Europa:
- folositi un card SD din clasa 4 sau superior,
- utilizati un card din clasa UHS-I UHS daca inregistrati in standardul MP4 4K,
- in Europa, inregistrarea videoclipului se opreste automat dupa 29 min si 59 sec,
- in modul FHD si HD cand se inregistreaza fisiere MP4 se poate filma si peste 30 min sau 4 GB, dar videoclipul va fi salvat ca un al doilea fisier, daca se utilizeaza un card SDHC sau ca un singur fisier cand se foloseste un card SDXC,
- camera poate intrerupe filmarea daca temperatura din mediul inconjurator este ridicata iar camera nu poate disipa caldura in mod eficient,
- semnalul video 4K poate fi transmis catre dispozitive compatibile prin cabluri certificate HDMI 4K.


4. Controale intuitive si creativitate, design imbunatatit si noi filtre
Pentru un control mai facil, o rotita pentru controlul expunerii a fost adaugata pe corpul camerei, pentru setarea rapida si comoda a parametrilor de expunere. De asemenea, a fost adaugat un selector al modului de focalizare: autofocalizare continua, autofocalizare unica sau focalizare manuala, pentru a nu mai derula prin meniurile camerei.


Panasonic_Lumix_GX9_m.JPG


Pentru mai multa reactivitate au fost adaugate doua noi functii de bracketing: pe planul de focalizare si pe diafragma. Functia de bracketing de focalizare realizeaza pana la 999 cadre cu diferite planuri de punere la punct. Functia de bracketing al diafragmei realizeaza mai multe cadre si cu valori diferite ale diafragmei. Ulterior fotograful alege cea mai potrivita imagine ca plan de focalizare sau ca profunzime de camp.


Panasonic_Lumix_GX9_n.JPG


Acum Lumix GX9 poate realiza fotografii ce vor fi salvate cu filtru si fara filtru artistic. Fisierele RAW pot fi developate direct in camera, fara a mai avea nevoie de un computer. Sunt disponibile si modurile expunere multipla si Time Lapse.


5. Conectivitate
Panasonic Lumix GX9 se poate conecta wireless prin Wi-Fi si Bluetooth, pentru o mai bogata experienta fotografica si pentru a distribui rapid imaginile.


Panasonic_Lumix_GX9_o.JPG


Odata conectata la o tableta sau la un smartphone, Lumix GX9 poate fi controlat prin intermediul aplicatiei Panasonic Image App pentru iOS sau pentru Android. Utilizatorul poate fotografia, revedea si distribui imaginile de la distanta. Compatibil cu standardul Bluetooth 4.2 (numita BLE: Bluetooth Low Energy), Lumix GX9 se poate conecta stabil si cu un consum redus de energie. Conexiunea permite activarea camerei de la distanta si permite transmiterea de date de localizare geografica (GPS) in sectiunea EXIF a fotografiilor.


Panasonic_Lumix_GX9_p.JPG


Stabilind noi standarde in clasa camerelor Panasonic fara oglinda, Lumix GX9 este partenerul perfect pentru a realiza fotografii memorabile in mod creativ si pentru a le impartasi simplu.


6. Accessorii
6.1. Piesa pentru ocular DMW-EC5
Lumix GX9 este compatibil cu numeroase accesorii optionale, pentru a realiza fotografii in situatii speciale. Piesa pentru ocular DMW-EC5 (vanduta separat) permite vizarea si incadrarea subiectului mai confortabil.


Panasonic_Lumix_GX9_e.jpg


6.2. Gripul DMW-HGR2
Gripul DMW-HGR2 usureaza priza camerei, mai ales daca se utilizeaza obiective mari si grele. Gripul este proiectat pentru a se adapta perfect designului camerei.


Panasonic_Lumix_GX9_c.jpg


6.3. Seria de genti foto DMW
In seria DMW sunt produse: geanta de umar, geanta compacta de umar si rucsac (disponibile separate).
Fiecare dintre aceste genti protejeaza camera, sunt foarte rezistente, au o baza impermeabila, clapeta de protectie, carabine pentru detasarea rapida si buzunare laterale pentru accesorii.

Anca Ionescu
Communication Specialist
Attitude PR
anca@attitudepr.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 3 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 12 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate