Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Festivalul de fotografie Secvente 2013

Incepand cu aceasta prima editie, Clubul de Turism si Arte "Escamonde" Ploiesti, cu sprijinul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, isi propune sa transforme "orasul lui Caragiale" in "Kilometrul Zero" al fotografiei romanesti si intr-un reper al fotografiei internationale.


secvente_2013_afis.jpg


Concursurile de fotografie, expozitiile si atelierele, alaturi de conferinte si discutii libere se reunesc la final de vara in Ploiesti. Toate acestea se vor desfaaura sub indrumarea unor fotografi cu experienta, fotografi care isi vor impartasi cunostintele cu cei dornici sa afle lucruri noi si interesante din acest domeniu.


Publicul poate participa in mod gratuit la toate aceste evenimente care se vor desfasura atat in aer liber, cat si in spatiile culturale ploiestene.


secvente_2013_a.jpg


Lansarea de lampioane, atelierele de fotografie organizate direct pe strada si seratele muzicale sunt doar cateva dintre motivele pentru care publicul din toata tara este invitat sa participe la acest festival. In cadrul festivalului se vor prezenta proiecte foto, fotografii documentar mai vechi si mai noi, se vor organiza ateliere practice pentru fotografia portretistica, fotografia de eveniment, de noapte, arhitecturala, urbanistica, peisagistica etc.


In serile festivalului, participantii vor avea sansa sa poarte discutii libere in gradinile de vara ale orasului, unde se vor organiza mici concerte, destinate mentinerii unei atmosfere calde, prietenoase si, mai ales, interactive.


Organizatori
Clubul de Turism si Arte "Escamonde" Ploiesti - asociatie infiintata in anul 2005, cu scopul de a promova turismul si artele in randul ploiestenilor si nu numai. De la infiintare am organizat numeroase cursuri montane, drumetii in majoritatea muntilor din tara, excursii in diferite zone de interes turistic: rurale, urbane, medievale, etc. Am pornit Atelierul de Fotografie - grup care se ocupa cu promovarea fotografiei in orasul Ploiesti, iar sub acesta denumire am tinut numeroase cursuri de arta fotografica si am desfasurat ture foto si expozitii de fotografie. Scopul nostru este de a promova frumosul, sub toate aspectele lui.


secvente_2013_b.jpg


Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova - este un parteneriat public-privat infiintat in 2008, la initiativa ANAT, alaturi de sase membri importanti din judetul Prahova. In prezent, membrii nostri sunt: Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, Camera de Comert si Industrie Prahova, Primaria Municipiului Campina, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti - Facultatea de Stiinte Economice, Hotel International Sinaia, Hotel Vigo Ploiesti, Vila Camelia Sinaia. Misiunea acestei organizatii este dezvoltarea durabila si promovarea turismului din zona turistica Prahova, atat in tara, cat si in strainatate.


Scopul festivalului
Dorim sa promovam estetica si frumosul in randul publicului ploiestean, dar si al persoanelor din intreaga tara, dornice sa treaca pragul orasului nostru pentru a participa la aceasta serbare a fotografiei, atrase de multitudinea de fotografi de nivel national si international, invitati sa participe cu lucrari si sa sustina ateliere si conferinte la care publicul sa aiba acces gratuit.


secvente_2013_c.jpg


Printre alte motive pentru care pasionatii de fotografie, si nu numai ei, sunt atrasi de festivalul nostru, este acela ca vor avea oportunitatea sa se cunoasca mai bine, participand la aceste activitati si pentru ca in cele trei seri ale acestui eveniment vom organiza serate muzicale in gradinile de vara ale orasului. Astfel, se vor putea cunoaste intr-un mediu prietenos si intim.


Lansare de lampioane - Parc Sala Sporturilor Ploiesti
Sambata, 31 august, intre orele 19:30 - 21:00 ne dorim sa lansam zeci, sute de lampioane din cel mai mare parc al orasului. Organizatorii festivalului vor asigura un minim de lampioane, dar ne dorim ca si publicul larg sa aiba posibilitatea de a achizitiona lampioane inainte de ora "0" a lansarii, la un pret modic. Lansarea lampioanelor se va face controlat de pe insula din mijlocul lacului, iar atat fotografii participanti, cat si publicul amator vor putea imortaliza si admira frumosul moment, motiv pentru care vom distribui afise si fluturasi pentru mediatizarea evenimentului.


secvente_2013_d.jpg


Expozitii de fotografie in centrul civic al Ploiestiului
Nume celebre ale fotografiei romanesti si internationale vor expune fotografii pe parcursul acestui festival. Pentru ca uneori salile muzeelor sunt putin mai distante, vrem sa aducem expozitiile in mijlocul publicului trecator. Peisaje si momente deosebite vor fi prezentate in plina strada intr-o armonie de forme si culori.


Parteneri
Vom avea ca parteneri trupe de dans si teatru, iar sambata si duminica, la ore bine stabilite, dorim sa cream o atmosfera de voie buna in zonele pietonale din centrul civic. Aceste actiuni au ca scop implicarea publicului. In acelasi timp, tinerii artisti au sansa sa se faca cunoscuti si sa-si dezvolte experienta in fata publicului.


secvente_2013_e.jpg


Studio foto in foaierul de pe Bulevardul Independentei
Printre celebrii castani ai Ploiestiului vom amenaja un studio foto complet: fundal, lumini, stative etc, iar mai multi fotografi specializati in fotografia portretistica isi vor impartasi tainele cu publicul amator. In acelasi timp, trecatorii si cei care vor verifica site-ul nostru pentru a afla programul, isi vor putea face fotografii sau vor experimenta fotografia de studio, sub atenta indrumare a lectorilor fotografi.


Centrele culturale ale Ploiestiului se implica!
Muzeul Judetean de Arta Prahova "Ion Ionescu-Quintus", Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si Teatrul "Toma Caragiu" Ploiesti, vor fi partenerii nostri si in salile lor vom tine majoritatea expozitiilor, atelierelor si conferintelor noastre.


secvente_2013_f.jpg


Pe langa aceste minunate cladiri din vechiul targ al Ploiestilor, vom avea ca partener Primaria Municipiului Ploiesti, care ne va pune la dispozitie zona pietonala din centrul civic, unde expozitiile noastre stradale vor infrumuseta peisajul urban si vor incanta privirile miilor de trecatori. In acelasi timp, Conacul Bellu din Urlati ne va gazdui in ziua de sambata, cand vom fotografia rasaritul de pe dealurile cu vita de vie nobila, culesul strugurilor de catre localnici si ansamblul folcloric.


Ca participanti, zeci de fotografi de renume national si international Festivalul de fotografie "Secvente" va reuni fotografi din Romania, Republica Moldova, Anglia, Germania, Iran si Tara Galilor: Adrian Petrisor, Aenne Pallasca, Alexandra Fira, Andrei Baciu, Catalin Munteanu, Ciprian Strugariu, Christoph Soeder, Codrut Craciun, Cristian Munteanu, Cristian Popescu, Dan Dinu, Decebal Scraba, Diana Stanciu, Elena Auguria Iluta, Isaac Blease, Iulian Arion, Kathy Sadeghi, Kieran Cudlip, Loredana Bratila, Ioan Mihai Cochinescu, Mihai Manole, Mihai Nedelcu, Natalia Ciobanu, Richard Arthur, Sorin Onisor, Sorin Petculescu, Sorin Vidis si Vlad Dumitrescu.


Programul Festivalului de Fotografie Secvente 2013

Vineri 30 august
14:00 - 21:00 - Expozitii stradale in centrul civic si pe strada Toma Caragiu
17:01 - 17:45 - Deschiderea festivalului de fotografie Secvente 2013, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiesti
18:00 - 19:30 - Fotografia de stoc si fotografia de produs - Loredana Bratila, Muzeul de Istorie
19:45 - 21:00 - Islanda (proiectie video) - Dan Dinu, Muzeul de Istorie
22:00 - 23:00 - Omul cu o mie de ochi (film documentar) - docuArt, Terasa Jazz Cafe, str. Praga, nr. 11


Sambata 31 august
09:00 - 21:00 - Expozitii stradale in centrul civic si pe strada Toma Caragiu
06:00 - 08:00 - Rasaritul zilei de azi - Sorin Onisor, Podgoriile din Urlati
09:00 - 10:30 - Satul romanesc / Culesul strugurilor, Conacul "Bellu" Urlati
10:00 - 11:00 - Tendinte in fotografia de nunta - Iulian Arion, Muzeul de Istorie
11:00 - 12:30 - Fotografia de produs - Catalin Munteanu, Crama Conacului "Bellu" Urlati
12:00 - 13:00 - Manipularea luminii in portretistica - Sorin Petculescu, Muzeul de Istorie
14:00 - 15:30 - Fotografie de studio - Codrut Craciun, Foaierul de pe Bulevardul Independentei
15:30 - 16:00 - De ce fotografia? - lansare de carte, Curtea interioara a Muzeului de Istorie
16:00 - 17:15 - In cautarea stilului si a inspiratiei - Natalia Ciobanu, Teatrul "Toma Caragiu"
17:30 - 19:00 - Manipularea imaginii - Ioan Mihai Cochinescu, Muzeul de Istorie
19:30 - 21:00 - Lansare de lampioane, Parcul de la Sala Sporturilor
22:00 - 24:00 - Proiectie de film documentar - docuArt, Terasa Jazz Cafe, str. Praga, nr. 11


Duminica 1 septembrie
09:00 - 20:00 - Expozitii stradale in centrul civic si pe strada Toma Caragiu
09:30 - 11:00 - Injectarea de emotii - Iulian Arion si Sorin Petculescu, Foaierul de pe Bulevardul Independentei
10:00 - 11:45 - Femeia in societate - Catalin Munteanu, Muzeul de Arta
12:00 - 14:00 - Fotografia fashion - Ciprian Strugariu, Teatrul "Toma Caragiu"
14:30 - 15:30 - Fotografia, intre sentiment si liniar - Codrut Craciun, Muzeul de Istorie
15:30 - 17:30 - Fotografia, de la imprimare la produs finit - Epson si Kodex, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiesti
18:01 - 19:30 - Inchiderea festivalului de fotografie "Secvente 2013", Teatrul "Toma Caragiu" Ploiesti


Contact: Catalin Munteanu
0741/533.132
club.escamonde@gmail.com

 © Catalin Munteanu
august, 2013
Foto-Magazin.ro

 


Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate