Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Zilele Fotografiei Iesene

Asociasia FotoIasi si Primaria Municipiului Iasi in parteneriat cu Ateneul Tatarasi, Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a Municipiului Iasi, Moldova Mall si Administrasia Fondului Cultural Nasional organizeaza la Iasi, in perioada 3 - 24 octombrie, Zilele Fotografiei Iesene.


Intr-o epoca in care fotografia este nelipsita din viata cotidiana, in care aparatul de fotografiat digital (la fel ca si computerul si internetul), a intrat in casele majoritati romanilor oferind o noua dimensiune preluari, prelucrari si consumului de imagine, a vorbi despre fotografie, a oferi alternative vizuale organizate profesional, sunt intreprinderi binevenite, atat pentru publicul avizat cat si pentru pasionatii de fotografie.


Anul acesta, Asociatia FotoIasi si-a propus ca, in perioada Sarbatorilor Iasului, sa organizeze o serie de manifestari care sa propuna publicului iubitor de fotografie tot atatea modalitati de petrecere a timpului liber, de contact nemijlocit cu una dintre artele vizuale cele mai iubite de catre toate generatile.


Zilele_Fotografiei_Iesene_1.jpg

 


Programul manifestarilor este urmatorul:


4 - 21 octombrie 2011, Galerile de Arta Moldova Mall - parter, Salonul National de Fotografie "Iasi 2011" - editia I


Este primul Salon de Fotografie cu participare nationala, organizat la Iasi dupa anul 1987. Manifestarea este organizata impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si in parteneriat cu Administratia Fondului Cultural National si Moldova Mall, avand patronajul Asociasiei Artistilor Fotografi din Romania (AAFR). La acest Salon, singurul din Romania care se adreseaza autorilor (organizatori au cerut participansilor colectii unitare de fotografie), un numar de 57 de artisti fotografi au trimis 544 de fotografi care au fost jurizate de catre nume importante ale fotografiei romanesti - fotografii profesionisti independenti Dinu Lazar, Andrei Pandele, Florin Andreescu si Francisc Vaida.


Zilele_Fotografiei_Iesene_2.jpg


Pentru expozitia finala (pe care o veti putea vizita la Moldova Mall) au fost alese un numar de 93 fotografi alb-negru si color, acordandu-se un numar de 10 premii.


Expozitia rezultata este una de mare valoare artistica, imbucurator find faptul ca pe simeze se regasesc atat nume de fotografi consacrati in acest gen de manifestari (mare parte dintre ei membri ai AAFR), dar si fotografi tineri, speram schimbul de maine al fotografiei artistice din Romania.


Organizarea acestui Salon National a fost o intreprindere dificila pentru micul nostru grup, datorita preturilor pe care le implica realizarea unei astfel de manifestari, mai ales ca primele trei premi prevedeau si sume de bani deloc de neglijat. Cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si al Administrasiei Fondului Cultural National prima editie a Salonului National de Fotografie "Iasi 2011" va beneficia si de un elegant Catalog cu reproducerea integrala a lucrarilor acceptate in expozitie.

 


11 - 16 octombrie 2011, in fiecare seara de la ora 19,30 - in fata Primariei Municipiului Iasi (intrarea B) "Iasi - serile de Fotografie", proiectii de Diaporame


Odata cu lasarea serii, spectatorii vor putea urmari timp de doua ore proiectii de fotografii derulate pe un fundal sonor, organizate pe diferite teme, in fapt mici filmulete care povestesc spectatorilor despre o stare, o emotie, un loc, un anotimp.


Conceptul de Diaporama a fost lansat cu multa vreme in urma, digitalizarea fotografiei dandu-i un nou sens. Vor fi proiectate Diaporame apartinind atat membrilor FotoIasi cat si colegilor invitati din tara. Proiectul Iasi - serile de Fotografie este organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi.

 


4 - 21 octombrie 2011, Galerile de Arta Moldova Mall - parter, IMPREUNA - expozitie de grup apartinand membrilor FotoIasi


Zilele_Fotografiei_Iesene_3.jpg


Este cea de a treia mare expozitie de grup a Asociatiei FotoIasi (dupa "Iasi din inima" - decembrie 2009 si "Anul 2010" - ianuarie 2011). Un numar de 27 dintre membri Asociatiei FotoIasi expun 85 de fotografi alb-negru si color, o expozitie valoroasa care se va constitui intr-o colectie permanenta a grupului nostru si care va participa in luna ianuarie 2012 la un schimb cultural organizat impreuna cu colegi din Targoviste, fiind expusa la Muzeul de Arta din localitate. Forta unui grup rezulta din valoarea membrilor sai, prin aceasta expozitie cei care se regasesc in Proiectul numit FotoIasi reusind sa faca o buna propaganda fotografiei artistice. Expozitia este organizata impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si Moldova Mall.

 


4 - 21 octombrie 2011, Ateneul Tatarasi - foayer, "Clasa de Fotografie 4 - BT" - expozitie de grup apartinand absolvensilor Cursului de Initiere in Fotografie


Zilele_Fotografiei_Iesene_4.jpg


Este o expozitie de scoala care reuneste absolventii Cursurilor de Initiere in Fotografie organizate de catre Asociasia FotoIasi, la Iasi si la Botosani. O expozitie speciala, de inceput de drum, cu atat mai valoroasa cu cat este prima din viata celor care au invatat sa foloseasca constient aparatul de fotografiat. Expozitia este organizata impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si Ateneul Tatarasi.

 


3 - 24 octombrie 2011, Galeria "La gard" din Parcul Copou, "Paris - franturi de privire" - expozitie personala Ozolin Dusa


Parisul este un oras aparte. Despre el s-au scris mii de tomuri, s-au compus nenumarate melodii, filme de succes s-au turnat pe strazile lui. Marii artisti ai lumii s-au regasit in inima acestui oras aparte, innobilandu-l cu rodul munci lor. Orice vizita in Paris este o experienta extraordinara, unica! Orice despartire de el iti aduce regretul ca timpul care i l-ai acordat a fost prea scurt. Mereu promiti ca vei reveni!


Zilele_Fotografiei_Iesene_5.jpg


Parisul - orasul in care sa mergi o viata, an de an, fara sa te plictisesti, fara sa-l descoperi in totalitate. O expozitie de 62 de imagini color, pe gardul Parcului Copou, darul artistului fotograf pentru concitadini. O imagine actuala a unui Paris viu, vizitat anual de milioane de turisti care, si ei, il iubesc neconditionat. Expozitia este organizata impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si Casa de Cultura "Mihai Ursachi" a Municipiului Iasi.

 


Sambata 8 octombrie 2011, ora 13, Galerile de Arta Moldova Mal - parter, Festivitatea de premiere a castigatorilor Salonului Nasional de Fotografie "Iasi 2011", Lansarea oficiala a Catalogului Salonului, Lansarea Almanahului FotoIasi 2011 (prima lucrare de acest gen din Romania), vernisajele expozitilor organizate in cadrul Zilelor Fotografiei Iesene.


© Ozolin Dusa
www.fotodusa.ro
www.fotoiasi.net


octombrie, 2011
Foto-Magazin.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Adobe CC »
   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 10:07
Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   acum 3 zile, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 6 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 8 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 10:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127314 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate