Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Transilvania - România

Un album de fotografii, realizat de Florin Andreescu

Transilvania este un loc special, cu valori istorice, etnice culturale si etnografice care o diferentiaza de celelalte provincii ale României. O istorie multietnica si traditiile multiculturale au marcat pentru totdeauna aceasta regiune.

Populatia nativa româneasca, organizata in "tari" si voievodate, a fost cucerita intre al XI-lea si al XIII-lea secol de Regatul Ungariei. Au fost stabilite domenii feudale iar ungurii s-au stabilit in Transilvania si, pentru a-si consolida puterea, au adus sasi si secui pentru colonizarea regiunii.

Transilvania_01.jpg

Românii, ungurii, sasii si secuii - grupuri etnice foarte diferite -, au reusit sa creeze aici o lume unica, in care s-a prezervat caracterul cultural arhaic. Orasele transivlanene sunt diferite de orice ati putea vedea in alte parti ale României: burgurile medievale au capatat o amprenta baroca dupa ce Transivlania a intrat sub administrarea Imperiului Habsburgic (1699). De-abia dupa Primul Razboi Mondial, Transilvania, impreuna cu alte teritorii locuite de români - Banat, Crisana, Maramures -, s-a unit cu România, la 1 Decembrie 1918, data care este acum Ziua Nationala a României.

Transilvania_02.jpg

Transilvania_03.jpg

O calatorie prin Transilvania ne conduce in miezul unei lumi diferite, cu burguri construite dupa modelul german, biserici fortificate si nenumarate monumente de arahitectura gotica, renascentista si baroca. Atat satele, cu cetatile lor taranesti, dar si orasele, de asemenea fortificate, au devenit reale destinatii turistice. Veti fi surprins sa auziti vorbindu-se, nu numai in româneste, dar si in engleza, franceza sau in germana chiar si in sate izolate, cu ar fi Viscri, ca sa dam doar un exemplu. Iar orase precum Sibiu sau Brasov, sunt asaltate de turisti din toate colturile lumii, in toate anotimpurile.

Transilvania_04.jpg

Transilvania_05.jpg

Situata in interiorul arcului carpatic, Transilvania, "tara de dinolo de paduri", desi este regiunea cea mai vizitata din România, paradoxal, dispune de foarte multe zone salbatice. Departe de agitatia oraselor, in creierul muntilor veti descoperi pesteri, fenomene carstice si alte formatiuni naturale, majoritatea dintre ele fiind declarate monumente naturale si rezervatii.

Transilvania_06.jpg

Transilvania_07.jpg

Pentru multi turisti straini, totusi, Transilvania este sinonima cu Dracula. Ideea lui Bram Stocker de a identifica sangerosul sau personaj cu crudul voievod Vlad Draculea (Tepes) a dus la o confuzie foarte profitabila pentru industria turistica. Aceia care vin aici, in cautarea lui Dracula, vor fi surprinsi sa descopere o regiune de loc obscura, ci fascinanta prin complexitatea ei.

 

Pentru a comanda albumul "Transilvania - România", va rugam sa accesati aceasta pagina

 

Transilvania - România
Florin Andreescu - fotografii
Maria Pascaru - text
Alistar Ian Blyth - traducere in lb. eng.
192 pag, format 28x28 cm; 170 g/mp;
coperta cartonata si supra-coperta
ISBN: 978-606-8050-01-0

Foto-Magazin.ro
noiembrie, 2010

 

Bookmark and Share

Comentarii:

stanescu v.ion - 07 Oct 2012, ora 18:03
Fotografii foarte reusite.Felicitari!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate