Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital septembrie 2007

Am primit la redactie numarul pe luna septembrie al revistei Chip Foto-Video Digital.chip_sept_2007.jpg


Editorialul lui Daniel Danila-Bekesi, intitulat "Aparate mai ieftine", analizeaza evolutia preturilor aparatelor foto digitale si observa doua tendinte. Pe de o parte, in grupa de fotocamere compacte autorul remarca o scadere semnificativa a preturilor, iar in cea a aparatelor D-SLR si bridge, inglobarea unor functii care sa faca utilizarea mai usoara si sa tenteze chiar si pe fotografii incepatori.


Rubrica "News" debuteaza cu articolul "Toamna se numara … megapixelii" si constata ca tendintele actuale (cat mai multi megapixeli, zoom cat mai amplu) neglijeaza cel mai important aspect: calitatea finala a fotografiei. Sunt prezentate ultimele noutati dela: Canon (EOS-1Ds Mark III, EOS 40D, PowerShot G9), Nikon (D3, D300), Olympus (E-3, SP-560UZ, FE-300, mju 790SW), Panasonic (Lumix DMC-L10, DMC-FZ18, DMC-FX33, DMC-FX55) Sony (Sony Ericsson K770, Cyber-Shot DSC-T200, Cyber-Shot DSC-H3, Cyber-Shot DSC-T70).


Rubrica "Test et Review" debuteaza cu o analiza comparata a doua modele de fotocamere de 12 MPx: Panasonic Lumix Fx100 si Sony W200. Primul are un obiectiv si un ecran LCD mai bun, al doilea este mai simplu de manevrat si are imaginea de calitate mai buna. Andrei Licherdopol testeaza Olympus E-510, despre care conchide ca este un D-SLR destiant amatorilor, cu performante globale bune, si care inregistreaza imagini de calitate buna, dar are vizorul mic iar meniul aparatului mai poate fi ameliorat. Sunt in continuare analizate trei programe de prelucrare a fotografiilor, foarte accesibile ca pret. Corel Paint Shop Pro Photo XI este considerat a fi cel mai bun program sub 100 euro. Adobe Photoshop Elements 5 permite corectii automate, dintr-un singur click, dar nu permite lucrul cu cai de selectie. Ulead Photoimpact 12 prezinta multe functii pentru salvarea imaginilor pentru Internet dar este prea lent in exploatare si are putine functii de corectie automata.


In articolul "Editare cu probleme", Andrei Licherdopol analizeaza modul in care pot fi prelucrate secventele video inregistrate in modul AVCHD (Advanced Video Codec High Definition), testind doua programe ieftine, din gama de circa 100 euro: Pinnacle Studio 11 Plus si Ulead Video Studio Plus 11. Autorul considera mai bun Pinacle Studio, care poate importa fara probleme fisiere de pe carduri de memorie, DVD sau de pe hard-diskuri, chiar daca suportul pentru Dolby 5.1 trebuie achizitionat separat.


Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe fotograful Alex Galmeanu impreuna cu un bogat portofoliu de imagini. Autorul marturiseste: "... m-am apucat de fotografie pentru ca aveam ceva de demonstrat."chip_septembrie_07.jpg


Andreea Raicu la vernisajul expozitiei lui Alex Galmeanu: "People I Know", 2005In rubrica "Practica", Mihai Moiceanu propune cateva sugestii de fotografie in Maramures, cu ocazia Sarbatorilor de Craciun, de Paste sau de Sfanta Maria Mare. Cele trei sarbatori iti ofera posibilitatea de a vizita Maramuresul in trei anotimpuri diferite, cu subiecte si abordari specifice. Mihai Moiceanu trece in revista echipamentul necesar si tehnica fotografica utilizata. In continuare, Mihaela Dogaru ofera cititorilor cateva metode de a ameliora fotografiile luate in lumina nefavorabila, cu un fundal nepotrivit, cu culori prea palide, sau cu un camp de profunzime prea mare. In articolul "Prin lumea larga", Mihai Moiceanu si Andrei Licherdopol combina doua tehnici: HDR si Panorama, pentru a ilustra cum sa realizam peisaje spectaculoase. Mihaela Dogaru propune redescoperirea subiectelor preferate prin schimbarea abordarii lor: sublinirea profunzimii scenelor, exploatarea subiectelor cu contrast sporit, utilizarea creativa a formatului, fotografiile in serie. Rubrica "Practica" se incheie cu raspunsuri la intrebarile cititorilor si cu sugestii din partea lui Mihai Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu de imbunatatirii fotografiilor trimise la redactie.


In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (ArcSoft Panorama Maker Pro, Portrait Professional 6, Ulead PhotoImpact 12, Corel PSP Photo XI, Image Editor PhotoPerfect), editoare video (Ulead Video Studio 11 Plus, Magic DVD Rip Studio 7.3.5, Magix Movie Edit Pro 12) si utilitare (Fine Arts Label 4.3, FullShot 9.5.1, DreamLight Photo Editor 2.01, ImageBadger Image Converter 4.7, Magic Photo Editor 3.94, Color Style Studio 2.2, Photo Crop Editor 1.10, Photo Frame Show 1.4.146, Photo Resizer Pro 3.9, PhotoChances, Photozig Albums Premium, PicaJet FX 2.5, Picture Resize 5.1.3, Stellar Phoenix Digital Media Recovery 2.1, Private Pix 3.1, Screen-Cut 1, Qviewer).Redactia Fotomagazin
septembrie, 2007
© Foto-Magazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Ioan Dumitrescu - 02 Aug 2008, ora 14:11
cum pot sa cumpar numarul acesta (Chip Foto Video Digital Septembrie 2007). Va rog sa ma ajutati in acest sens. Va multumesc anticipat Ioan Dumitrescu

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
Întrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate