Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital iunie 2007

Am primit la redactie numarul pe iunie al revistei Chip Foto-Video Digital.


Editorialul lui Daniel Danila-Bekesi, intitulat "Google = Big Brother", porneste de la faptul ca in anul 2003 Google a fost nominalizat pentru "Big Brother" si se intreaba cat ne mult ne afecteaza intimitatea adaugarea serviciului de selectare si afisare a imaginilor care contin fete umane (cu comanda &imgtype=face).chip_iunie_07.jpg


La rubrica "News" sunt prezentate tendintele in dezvoltarea tehnicii foto digitale de la Sony: doua noi modele D-SLR, probabil unul cu un senzor 24 x 36 mm, lansarea vanzarilor de CF. Sunt trecute apoi in revista ultimele modele de camere foto digitale: Ricoh Caplio GX100, Leica C-Lux 2, Samsung L77, Panasonic DMC-FX100, Canon S5 IS, Casio Exilim EX-Z1200.


In rubrica "Coverstory" sunt aratate cateva metode de a imbunatati fotografiile noastre: accentul pe detaliu, suprapunerea a doua fotografii pentru a obtine detalii atat in umbre cat si in lumini, sacrificarea detaliilor in lumini la subiectele in contralumina, corectarea fotografiilor de eveniment, reducerea contrastelor si decupajul.


Rubrica "Portofoliu" prezinta in acest numar pe Ciprian Alexandru Cadar, originar din Brasov dar care in prezent locuieste in North Vancouver, British Columbia (Canada) si care prefera fotografia de actiune, despre care marturiseste: "Este incredibil sa ai sansa de a urmari actiunea de aproape, sa observi toate detaliile care altfel sunt foarte greu de perceptu si de cele mai multe ori se pierd. Aceasta cred ca este esenta fotografiei mele: de a arata tuturor ce se petrece intr-o miime de secunda."


Rubrica "Test et Review" debuteaza cu o analiza a modelului Nikn D40x despre care Mihaela Dogaru conchide: "D40x este ideal pentru cei care fac primii pasi in lucrul cu D-SLR-uri, dar, in acelasi timp, este un intrument care poate indeplini pretentii mari. Totusi, lipsa motorului AF din cutie il face compatibil doar partial cu o serie de obiective." In continuare, Andrei Licherdopol prezinta modelul Fujifilm Finepix F31FD, continuatorul lui F30 si despre care arata ca isi depaseste orice rival la fotografia in conditii de lumina slaba. Imprementarea tehnologiei Face Detection face din F31FD o actualizare reusita. Sunt analizate apoi trei noi modele de videocamere de la Sony: DVD109E, DVD506E si UX7E. Autorul apreciaza ca modelul 109E este tentant pentru zoomul sau amplu (40x), 506E are o imagine video de calitate foarte buna iar UX7E este un model pentru pretentiosi: calitate HD, acumulator cu durata lunga de viata, posibilitatea de a cupla un microfon extern, insa pretul il face mai putin accesibil. Sunt apoi descrise, pe scurt, diverse modele de aparate foto digitale care au poposit in redactie: Sony DSC-H7, Samsung NV11, Panasonic TZ3, Sony DCS-G1 si Samsung Digimax I7.


In rubrica "Practica", Mihai Moiceanu abordeaza "portretele de flori" in fotografie, enumara principalele greseli: abordare standard, fotografia de sus (plonje) si propune solutii: folosirea de inele distantiere si trepied, utilizarea superangularului, fotografierea de la nivelul solului, folosirea filtrelor degrade, imbunatatirea iluminarii prin folosirea de panouri reflectorizante, sau utilizarea unui vizor unghiular. In continuare, Mihai Moiceanu si Mihaela Dogaru prezinta seriile de fotografi pe un anumit subiect, in acest numar: mainile. Autorii apreciaza ca subiecte mai putin populare pot devenii, in fotografiile in serie, foarte atragatoare. In articolul "Portrete citatide", Mihaela Dogaru prezinta cateva idei pentru fotografiile in oras: structurarea seriei foto, utilizarea de perspective originale, modalitati de fotografiere a cladirilor si reducerea campului de profunzime; totodata evidentiaza cele mai frecvente greseli: fotografia in lumina nefavorabila si compozitia plictisitoare. Ultimele doua articole ale rubricii arata ca fotografiile miscate si neclare pot avea valente artistice si cum sa obtinem fotografii monocrome direct din camera foto digitala.
Pentru amatorii de inregistrari video, Mihaela Dogaru prezinta etapele principale ale alcatuirii unui film de concediu. Sunt prezentate dotarile minime necesare, localizarea destinatiei de vacanta, abordarea obiectivelor turistice, a localnicilor si a turistilor, a momentelor de relaxare sau de distractie din concediu.


In incheiere, Miahi Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu analizeaza doua imagini trimise de cititori si propun cateva metode de ameliorare a fotografiilor.


In CD-ul atasat revistei puteti gasi editoare foto (Abrosoft FantaFace Mixer 2, ACDSee Pro Public Beta, AutoAdjust Photo 0.24, AutoPhoto Editor 3.6, DreamLight Photo Editor, CBN Selector, Citra FX1, Helicon Filter 4.60.2, Helicon Focus 4, kjClipper 1.7, LightZone 3.0, Paint.NET 3, Oriens BatchMany Pro 3, Magic PhotoEditor 3, Photo Pos Pro 1.37), filtre (Akvis Enhancer 6) si utilitare (36-Image Converter 3, Batch Fax2JPEG 2.2, Batch Fax2TIFF 2.7, BatchFax2PDF 2.4, Batch It, Batch Watermark Creator, ACDSee Photo Manager 9, Banner Maker Pro 6.0.8, IrfanViev 4, PhotoShow 5, Ashampoo Photo Comander, Advanced Image Resizer, Graphics Converter Pro 6, Imagicon, Launchy 1.25, Oriens Raw Converter, Picture Resize 5.0.1, PIXresizer 2.0.1).

 

 


Redactia Fotomagazin.ro

iunie, 2007

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate