Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Un exercitiu de privire

Vazut de sus, de pe Tampa, orasul ti se plasmuieste sub geana privirii ca o uriasa pasare de prada odihinindu-si aripile cazute, intr-un moment de sfasietoare oboseala, cand trupul prea greu nu se mai poate lupta cu inaltul.imagine_coperta.jpg


Brasovul vazut de Mihai MoiceanuDesigur, calatorule, e doar o vedenie, dar mijeste-ti ochii si imagineaza-ti ce vrei. Preumbla-ti privirea pe imaginea incremenita de vreme si cauta in fervoarea iscoditoare a mintii tale imaginile pe care le doresti. Democratia privirii iti da dreptul sa vezi si sa-ti inchipui ce vrei, dar, dedesubt, serpuind printre coline, e orasul, Brasovul, inima de Tara a Barsei, dar si de patrie.
Ofera-ti, calatorule, ragazul sa-l cunosti. Nu-l lua in seama pe scepticul Goethe care spunea: "omule, daca ochii tai sunt deschisi, ti se pare ca vezi?". Fa un exercitiu de privire pe cont propriu sau lasa-te purtat de ademenirea aristului.


Iti sugerez sa-i dai credit lui Mihai Moiceanu, un veritabil artist al fotografiei si sa accepti povestea lui, pentru ca vede cu alti ochi lumea, developind in sufletele noastre imagini nebanuite. Poarta-ti privirea si pasii intr-o desfasurare de imagini care compun si re-compun ceea ce deja stii, dar nicidoata, poate, nu le-ai vazut asa. Te-am avertizat, e o poveste pe care ti-o propune si ne-o spune Mihai Moiceanu in felul sau de a privi lumea, in panda indelungata a vanatorului de imagini, ce aduna o imensa avere de rabdare si timp, pana cand sa starneasca declicul bizar al aparatului de fotografiat.


Poate niciodata, doar in cazul fotografiei, conjugarea verbului "a vedea" e mai mult decat o simpla gramatica, e o morfologie si o sintaxa a privirii, intr-un demers propriu al artei in care redarea instantaneului, a secventei imortalizate are o alchimie aparte. Ceea ce vede el, artistul, e altceva, desi e aceeasi lume de langa noi, doar cu alta respiratie, cu alta reverberatie a imaginii.


Ofera-ti ragazul, omule, pentru o reverie si lasa-te ademenit de fotografiile lui Mihai Moiceanu. Rasfoieste paginile albumului, ascultindu-i povestea adunata ca intr-un puzzle sau constuieste-ti propria poveste in lectura imaginilor sale si vei afla un Brasov asa cum nu l-ai mai vazut niciodata.Doru Munteanu

Albumul este editat de Camera mm e-mail: contact@cameramm.ro


Distribuit prin librariile Libris SRL email: libris@xnet.ro
Brasov: Libraria St. O. Iosif, Str. Muresenilor nr 14, tel / fax 0268/477799
Cluj-Napoca: Libris, Sora Shopping Center, et. 1 tel / fax: 0264/439136

Bookmark and Share

Comentarii:

Dobre Cezar - 09 Feb 2007, ora 00:33
Sincer, Domnule Mihai Moiceanu, am mai vazut si mai demult serie de fotografii ale dumneavoastra si m-au impresionat nespus de mult.Aveti o latura artistica deosebita. Felicitari!

Enescu Lucian - 17 Feb 2007, ora 11:15
As vrea sa fac un comentariu : Fotografia nu este facuta de pe Tampa ci de sub drumul ce merge in Poiana Brasov(un amanunt pentru necunoscatori si dornici de a vedea locuri minunate). in oricecaz este reusita! keep walking

mastervali - 23 Feb 2007, ora 14:22
Da domle ...dar sunt cam mici fotografiile ...

vasile onita - 30 Apr 2007, ora 23:40
Felicitari pt poze,comentarii ,modul de promovare si distributie! Pe cand un album cu ROMANIA in aceleasi conditii? Succes!

YOUR Mind - 10 Jul 2007, ora 15:18
Mie nu mi se pare nimic interesant in poza asta, ca nu mai zic ca nu se distenge mare lucru acolo. Pe bune !Am vazut poze mult mai reusite.Ma rog...a fost pararea mea ;)

Valentin Di Gunarra - 23 Jul 2007, ora 10:49
mai oameni fiti realisti, unii dintre voi habar nu aveti despre arta fotografica si comentati aiurea, Dl. Moiceanu merita felicitari pentru ce a CREAT ;) e si un motto care il aplic personal: “To be a critic, you have to have maybe three percent education, five percent intelligence, two percent style, and ninety percent gall and egomania in equal parts” citat: Judith Crist

Valentina P - 05 Nov 2007, ora 10:13
comenzi pentru album se pot face si de pe siteul www.cameramm.ro, sectiunea magazin online.

A. Donescu - 12 Mar 2008, ora 19:03
Nu cunosc albumul, fotografiile, nu contest ca s-ar putea sa fie de calitate, insa textul de mai sus e o logoree afectata din care nu reiese clar decat ca trebuie sa punem mana pe el, pe album, cu aceeasi graba simulata a cumatrului din piata: "Ia-l acum, omule (sic!) ca e ultimu' si plec acasa!"

mandica beleca - 16 Jun 2008, ora 17:34
M-a impresionat aceasta fotografie. De ce?Tocmai pentru ca m-a pus putin la incercare,tocmai pentru ca mi-a dat de gandit ,deci m-a pus la treaba.Ce mi-a inspirat :agonie si extaz,bucurie si tristete, foc si apa,a fi si a nu fi.Un eseu despre existenta-viata poate fi si asa.Cum poti spune ca o fotografie nu e reusita cand ea reuseste sa transmita atat de mult?Minunata imaginea,domnule Moiceanu! Felicitari!

mihai moiceanu - 18 Jun 2008, ora 00:52
o precizare necesara: imaginea de sus reprezinta coperta albumului

Emi Cristea - 23 Jun 2008, ora 10:01
Felicitari pentru toata munca!

achim natalia - 25 Jul 2008, ora 01:25
foarte frumos poate se mai putea umbla putin la contrast

PETRE MATEI - 05 Jun 2010, ora 15:49
Nu am cuvinte sa pot exprima admiratia mea pentru talentul si competenta cu care concitadinul meu persevereaza in arta fotografica si pentru valoarea pe care o au reportajele sale surprinzatoare din lumea mare

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   azi, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate