Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital decembrie 2006

Am primit la redactie numarul pe luna decembrie al revistei Chip Foto-Video Digital.chip_dec_2006.jpg


In editorial, Daniel Danila-Bekesi comenteaza dilema unui fotograf amator de a alege un laborator foto sau o imprimanta inkjet casnica pentru a obtine fotografiile sale. Teoretic, rezultatele obtinute la un laborator sunt mai bune iar preturile sunt mai mici, practic insa, uneori calitatea fotografiilor obtinute mai ales dupa formatele digitale este dezamagitoare. O imprimanta inkjet este mai comoda, rezultatul se obtine imediat, dar costurile per fotografie sunt ceva mai mari.


In sectiunea "News" sunt amintite ultimele noutati: Pentax K10, Olympus E-400, Leica M8, Canon PoweShot A710 IS, Samsung GX10 si Sony DSC-T 50 si Cyber-Shot DSC N2, Epson P-3000 si P- 5000.


Sectiunea "Portofoliu" prezinta proiectul fotografilor Ciprian Strugariu si Dan Tataru, finalizat in luna noiembrie 2006 prin vernisarea expozitiei "Nuante intime" si lansarea calendarului omonim. Ciprian marturiseste: "prefer fotografia alb-negru ca mod de exprimare artistica pentru ca, in opinia mea, esentializeaza mesajul imaginii" iar Dan arata: "... prefer sa fotografiez outdoor, in lumina naturala, insa aceasta poate oferi uneori surprize, nu intotdeauna placute".
In sectiunea "Duel" sunt comparate doua imprimante produse de Epson: R340 si R265 (prima, mai veche dar mai bine dotata, a doua mai noua si care foloseste cerneluri "Claria") si doua camere video Panasonic SDR-S150EG-S si JVC GR-MG505 Everio.


Rubrica "Sfaturi de fotografie" ofera lui Mihai Moiceanu ocazia sa prezinte cateva recomandari de fotografiere pe inserat in articolul "Zona crepusculara". Mihai expune echipamentul fotografic necesar, momentul optim de abordare si exemplifica apoi cu cateva subiecte din natura si din oras. In continuare, Mihaela Dogaru arata cum sa facem fotografii mai bune de Sarbatorile de Iarna, cum sa evitam cele mai frecvente greseli si cum sa fotografiem preparatele culinare.
Andrei Licherdopol ne ofera sase sfaturi pentru fotografierea corecta a petrecerilor: stabilirea cadrului, utilizarea blitzului, sensibilitatatea ISO recomandata, perspectiva, timpii lungi de expunere si fotografierea detaliilor.
Utilizatorii de Photoshop pot citi in continuare cum sa transforme o imagine statica, prin folosirea cailor de selectie si a filtrelor, intr-o imagine mai dinamica.


"Ghidul cumparatorului" prezinta cateva recomandari pentru achizitionarea unei camere foto digitale in functie de domeniul de fotografie: fotografie de familie, sport, peisaj, animale, portret, macro, arhitectura sau reportaj. Pentru fiecare gen fotografic sunt catalogate caracteristicile strict necesare, cele utile si cele mai putin utile.


In articolul "Lumina optima - folosirea creativa a blitului", Mihaela Dogaru descrie echipamentul necesar pentru fotografia de portret si expune cateva accesorii necesare: fundaluri, trepied, difuzoare si blende pentru lumina, cabluri de sincronizare, etc. In continuare, Andrei Licherdopol arata unde si cum sa amenajam un studio foto.


Redactia Chip Foto-Video digital anunta cititorii ca in anul 2007 vor apare 10 editii ale revistei.


CD-ul atasat revistei cuprinde: editoare si filtre foto (BWStyler 10b, FocalBlade, CameraRaw, ColorWasher, HyperTyle, LightMachine etc.), editoare video (ALO VideoConverter, Magic VideoConverter, PlatoVideo2iPod, Video Convert Split, All My Movies) si programe utilitare (Corel Snapfire, Photomatix, Pixeur, ImageTask, Corel Paint Shop Pro Photo 11, Ashampoo PhotoCommander 5, Media Purveyor 3).Redactia Fotomagazin.ro
decembrie, 2006

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate