Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Noi aparitii editoriale: Chip Foto-Video Digital

Am primit recent la redactie numarul aprilie - mai 2006 al revistei Chip Foto-Video Digital.


Editorialul lui Daniel Danila-Bekesi se ocupa cu fenomenul in crestere - magazinele on-line, in special pentru aparate si accesorii fotografice. Autorul sfatuieste pe amatorii de cumparaturi on-line sa se informeze foarte bine inainte de a purcede la cumparaturi internautice.chip_coperta_4_5_06.jpg


Rubrica "News" prezinta pe scurt modelele noi aparute, dintre care mentionam: Canon EOS 30D, Canon Powershot S3 IS, Canon Powershot A700, Olympus E 330, Panasonic DMC FZ7 si altele.


Urmatoarea rubrica: "Trend" face o analiza a tendintelor de pe piata fotografiei digitale a anului 2006. Autorii estimeaza ca 2006 va marca o explozie comerciala a aparatelor D-SLR si o oferta tot mai bogata a obiectivelor cu stabilizare optica a imaginii. In privinta aparatelor compacte se evalueaza o scadere constanta a numarului de producatori, o sporire a numarului de megapixeli ai captatorului, minim 5 MPx pentru camere "consumer" si 8 MPx pentru amatorii avansati, dotarea tot mai frecventa cu stabilizare optica de imagine, imbogatirea cu setari manuale, ecrane LCD tot mai mari si raspandirea posibilitatii de transfer wireless. In privinta cartelelor de memorie se observa o focalizare pe CF pentru aparatele foto DSLR din clasa profesionala si pe SD pentru aparatele compacte si unele D-SLR pentru amatori.


La rubrica "Portofoliu" este prezentata Mirela Bratu, binecunoscuta pentru originalitatea fotografiei de nud.miribratu.jpg


Artista marturiseste: "... incerc sa ma bazez pe spontaneitatea [fotomodelelor] si pe a mea, si mai putin sa ma inscriu in niste canoane sau posturi deja exersate".


La rubrica "Review" sunt prezentate tei aparate fotodigitale bridge, care se doresc a fi o alternativa la camerele D-SLR: Fujifilm S9500, Panasonic FZ30 si Sony R1. Sunt analizate: obiectivele camerelor, ergonomia in utilizare, vizorul, ecranul LCD, calitatea imaginii si nivelul de zgomot, timpii de reactie, in comparatie cu trei modele D-SLR foarte populare: Canon EOS 350D, Nikon D70S si Pentax *istDs.
Rubrica "Workshop" este sustinuta de Mihai Moiceanu care se ocupa in acest numar de "Fotografie si Arhitectura". Mihai Moiceanu insista asupra necesitatii unor cunostinte minime de arhitectura si despre istoricul cladirii pe care dorim sa o fotografiem, dar si pe necesitatea unei bune iluminari: "la locul potrivit, la ora potrivita". Recomanda apoi cateva reguli esentiale pentru o fotografie reusita de arhitectura: corectarea deformarilor de perspectiva, incadrarea si compozitia. A doua parte a rubricii este dedicata exemplificarii montajului a doua fotografii. A treia parte explica cum puteti realiza propriile actiuni in Photoshop si exemplifica cu o actiune de redimensionare a imaginilor. A cincea parte a rubricii Workshop ofera cateva sfaturi pentru retusarea fotografiilor de portret.


Sectiunea "Practica" impartaseste 10 trucuri pentru imprimarea fotografiilor acasa, pe imprimante cu jet de cerneala.
Pentru amatorii de camere video sunt prezentate cateva recomandari pentru a realiza filme de vacanta cat mai reusite: planificarea, tehnici de filmare, utilizarea de filtre si efecte.
In ultimele pagini ale revistei, Mihai Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu comenteaza cateva fogotafii primite de la cititori si propun modalitati de imbunatatire ale imaginilor.


Pe CD-ul atasat revistei puteti gasi o serie intreaga de programe:
- filtre digitale care permit aplicarea de efecte asupra fotografiilor: BorderMania Pro, McFiltersPhotoGraphic Edges 5.0 si Ulead Particle Plugin, Noise Ninja, Edge Works, Flaming Pear FreePlugins, etc.
- utilitare pentru editarea fotografiilor: ACDSee Pro PhotoManager, Adobe Stock Photos, FullShot, Artizen HDR, Corel Painter Essentials 3, Corel Photo Album 6, Image Broadway, FunPhotor, Ashampoo Photo Commander, Logo Design Studio, Now3D, Photo Frame Show si altele.
- un pachet de fotografii test efectuate cu Fujifilm S9500, Panasonic FZ30 si Sony R1 in laboratorul redactiei, la lumina artificala si naturala.
Calin-Stefan Ragalie
aprilie 2006
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

AG - 26 Apr 2006, ora 18:37
:) Simpatica coperta! Cum sa fotografiati intim arhitectura?

Gelu Lupas - 27 Apr 2006, ora 08:41
Nu trebuia mai deagraba o revista care sa umple golul lasat de Photo Magazine? Asta imi pare ca este fix o clona Photo Magazine. Oh well.

Claudiu Sandu - 27 Apr 2006, ora 09:32
E si fotografia nud o arta .. dar cand da in comercial si ieftin nu se mai poate numi chiar arta ci mai degraba o dorinta de a vinde revista :(

AG - 27 Apr 2006, ora 19:36
Care "gol" lasat de Photomagazine? Din cite stiu eu apare in continuare.

alex t - 27 Apr 2006, ora 21:40
in revista despre fotografia digitala, portofoliul e realizat cu zenit si film dubios... pfffffff. traiasca megapixelii si la mai mare.

florin alex - 02 May 2006, ora 12:39
Majoritatea (daca nu toate) aplicatiile de pe CD sunt de tip shareware sau test, demo etc. Nu-i nimic rau in asta, dar ar trebui sa fie spus chiar asa (ca nu-i totuna cu freeware.. si nici totuna cu "gratuit". In revista apare a doua oara un set de recomandari de obiective pt. DSLR-uri si SLR clasic. Ma rog, bune ca orientare, dar de ce apar a doua oara, si de ce doar cu un zbenghi la cele recomandate?

stefan tuchila - 05 May 2006, ora 13:27
nu stiu daca domnul moiceanu este persoana cea mai potrivita sa dea sfaturi despre fotografia de arhitectura (de fapt, nu cred ca exista o asemnea persoana in romania, inca). totusi, dansul atinge cateva puncte, dar prezentarea este prea generala. in rest, o revista medie.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate