Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Oameni pe care ii cunosc

A cunoaste inseamna “a patrunde cu mintea; a intelege; a sti; a pricepe”. A cunoaste o persoana prin fotografie inseamna a intra, trecand prin proiectia defensiva care se cheama aparenta, in sufletul ei si a te intoarce de acolo cu o particica de personalitate, de emotie, cu un moment de bucurie sau cu o lacrima. In seria de fotografii People I know, Alex Galmeanu arata o latura inedita a personajelor sale; personaje despre care, mai mult sau mai putin, avem cate o idee preconceputa. In fata aparatului sau de fotografiat ele se esentializeaza, se dezbraca de imagine, se lasa recreate, redefintite.

Si ca sa abordez mai pragmatic si mai putin abstract subiectul pot spune ca expozitia cuprinde imagini cu un mesaj foarte puternic, transmis cu o coerenta tehnica pe care am intalnit-o foarte rar la fotografii de pe plaiurile mioritice. Nu e o expozitie care iti da o anumita stare, nu e o expozitie cu mesaj unitar ; fiecare imagine are individualitatea si povestea ei, lucru care de asemenea il vad foarte rar reusit.

Imi pare usor amuzant ca aceste imagini atat de puternice si-au gasit locul la celebrul Muzeu National de Arta Contemporana unde in general arta are nevoie de explicatii scrise (numite si statement) pentru a transmite ceva privitorului. Locatia in schimb a avut exact acea nota de infatuare, de superioritate gratuita care era necesara ca vedetele sa se simta in largul lor la vernisajul expozitiei. Fiecare vip si-a cautat curios dar discret poza in expozitie, fapt de care se leaga si intamplarea amuzanta a acestei povestioare. Stimabilul domn Stefan Tanase comenta de zor poza lui Mircea Radu (avandu-ne pe mine si pe Costin Raiu ca audienta) afirmand : « Ce portret misto.... pacat ca nici nu era nevoie de Mircea Radu ca sa-l faci ! ». Si evident, ca in orice intamplare haioasa, Mircea Radu era chiar in spatele nostru si s-a amuzat si el de portretul lui fara de chip.

Ca o concluzie pot spune ca in opinia mea « people I know » traseaza o imagine foarte puternica pentru si despre Alex Galmeanu, un artist care are foarte multe de aratat prin fotografiile sale.

Ciprian Strugariu - www.photoz.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 13 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 16 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 16 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 18 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate